Duit tabung.

Khamis, Mac 31, 2011

Mak oii gemok nyer???

SEORANG kanak2 3 tahun di China mengemparkan laman internet minggu lalu apabila mempunyai berat 62kg. Lu Hoa dikatakan boleh memakan 3 mangkuk besar nasi sekali hidangan dan akan mengamuk selagi tak kenyang.


Ibu bapa kepada kanak2 itu, Lu Yuncheng dan Chen Huan bimbang dgn pembesaran melampau anak mereka itudan cuba mengurangkan makananya, tetapi tidak berjaya kerana Lu Hao akan menangis tanpa henti. Mereka juga telah cuba mengalakannya berdiet tetapi turut gagal.


Lu Hao dilaporkan mengalami peningkatan lebih 9kg tahun lalu. Menurut Lu Yuncheng, anaknya itu hanya seberat 2.5kg semasa dilahirkan, tetapi kini berat badannya 5 kali lebih berat dari kanak2 seusianya.



Singapore Army lembik???

PENYEBARAN sekeping gambar yg menunjukan seorang pembantu rumah mengangkat beg seorang anggota tentera di negara itu menimbulkan kemarahan org ramai yg beranggapan pasukan tentera terlalu dimanjakan, lapor sebuah akhbar semalam.

Gambar yg disiarkan oleh media Singapura dan laman2 maya pada minggu ini menunjukan seorang anggota tentera lelaki Singapura yg berpakaian seragam lengkap dan memakai but berjalan di depan tidak jauh dari pembantu rumah wanitanya.

Semantara pembantu rumah itu yg mengikut dibelakang dilihat mengalas beg tersebut dibahu kirinya.

Tindakan tentera itu menerima banyak komen negatif terutama kredibiliti genarasi baru Angkatan Tentera Singapura (SAF).

Mereka disifatkan sebagai lembik oleh warga Singapura dan negara lain menerusi laman Twitter dan pelbagai forum di internet.

"Ini hanya satu insiden. Kesimpulan umum yg dapat saya buat adalah tentera itu secara luarannya nampak sedikit lembut dan dimanjakan," kata penganalisis ketenteraan di Singapura, Bernand Loo dari sekolah Pengajian Antarabangsa S. Rajaratnam.

Kementerian Pertahanan dipahamkan sedang menyiasat insiden tersebut. Selain ingin mengesahkan semula keaslian gambar yg mencetuskan pertikaian umum sejak beberapa hari lalu.

Kajian terbaru yg menunjukan 22 daripada 23 anggota tentera mendapatkan khidmat pembantu rumah utk membasuh dan mengosokan pakaian seragam masing2. Sementara 17 daripada jumlah sama mendapat pertolongan pembantu bagi membersihkan bilik.



Sabtu, Mac 26, 2011

Kecik nyer???


RAMAI seniman menggunakan pencil utk membuat karya seni. Tetapi Dalton Ghetti, 49, dari Connecticut, Amerika Syarikat mencipta karya miniatur di hujung pencil. Dalton yg bekerja sebagai tukang kayu, telah membuat karya hujung pencil selama sekitar 25 tahun..


... sebahagian karya yg rosak - masih tetap disimpan.

Ketika zaman persekolahan beliau suka mengukir nama rakan2 kelas pada kayu pencil dan menghadiahkan kepada mereka. Kemudian dia mencabar diri sendiri utk mengukir benda2 kecil. Sehinggalah beliau jatuh cinta dgn mengukir pada mata pencil.


Dalton hanya menggunakan 3 peralatan asas utk mengukir - pisau kecil, jarum jahit dan pisau pahat. Beliau tidak menggunakan sebarang kanta pembesar.



Saat yg paling dia benci ialah bila hujung pencil patah. Ini membuatkan beliau rasa patah semangat. Kadang2 dia merasa sangat gugup terutama bila ukirannya hampir selesai...






... wajah Elvis Presly
















... mengambil masa 2 1/2 tahun utk menghasilkan pencil berantai.



"Duit bukanlah segala2nya utk saya. Namun saya bercita2 utk mempunyai sebuah galeri di England supaya saya boleh terbang kesana utk menempatkan hasil karya2 saya" ujarnya lagi.

Sumber : pakcik google.



Jumaat, Mac 25, 2011

Fakta atau auta???



APA yg aku tulis kat sini korang pikir2 ler sendiri... Fakta ker auta....

  1. Air CocaCola dulu asalnya warna HUJAU...
  2. Nama yg paling umum digunakan didunia ialah MOMAMMED...
  3. Dlm bahasa inggeris semua nama benua diawali dan diakhiri dgn huruf vokal yg sama...
  4. Otot yg kuat ada pada badan kita ialah LIDAH...
  5. Perkataan yg terpanjang dpt ditaip dlm satu baris tuts keyboard ialah TYPEWRITER...
  6. Perempuan mengelip mata 2x lebih banyak dari LAKI-LAKI...
  7. Menahan nafas tidak membuatkan kita MATI...
  8. Setiap manusia tak dapat menjilat siku tangan sendiri...
  9. Ucapkan "sixty sick sheik's sixty sheep's sick" beberapa kali. Anda akan mahir berbahasa inggeris...
  10. Bersin yg terlalu kuat, dpt mematahkan tulang rahang, memutuskan pembuluh darah dikepala atau leher menyebabkan KEMATIAN...
  11. 111,111,111 x 111,111,111 = 12345678987654321.
  12. Kalau ada patung orang naik kuda dan kedua kaki kuda naik keudara, itu tandanya orang tu mati dlm peperangan...
  13. Kalau kaki hanya satu yg terangkay, tandanya orang tu luka dlm peperangan...
  14. Kalau kedua-dua kaki jejak ketanah, orangnya mati kerana sakit...
  15. Satu2nya makanan yg tidak busuk... MADU.
  16. Siput boleh tidur selama 3 TAHUN...
  17. Semua beruang kutub KIDAL...
  18. America Airlines berjimat sebanyak $40,000 pada tahun 1987 dgn mengurangkan sebiji buah zaiton dlm salad yg dihidangkan kepada penumpang kelas pertama...
  19. Deria merasa kupu2 ada pada KAKINYA...
  20. Satu2 haiwan mamalia yg tidak boleh melompat iailah GAJAH...
  21. Rata2 manusia lebih takut pada labah2 berbanding KEMATIAN...
  22. Jantung manusia boleh mengepam darah sejauh 30 KAKI...
  23. Kerusi elektrik dicipta oleh seorang doktor gigi...
  24. Dlm 18 bulan, 2 ekor tikus boleh mempunyai anak lebih dari SEJUTA...
  25. Menggunakan earphone selama 1 jam, dapat meningkatkan perkembangan bakteria dlm telinga sebanyak 700 kali ganda...
  26. Setiap lipstik mengandungi SISIK IKAN...
  27. Sebelum masihi BC (Before Christ), selepas masihi AD (Anno Domini)
  28. Ikan jerung kehilangan 6000 batang gigi dlm setahun dan gigi baru tumbuh dlm masa 24JAM...
  29. Julius Caesar tewas dgn 23 TIKAMAN...
  30. Nama kenderaan Nissan dlm bahasa Jepun Ni : 2 dan San : 3, Nissan : 23...
  31. Zirafah dan tikus boleh hidup tanpa air lebih lama dari UNTA...
  32. Panjang tapak kaki sama dgn panjang lengan (dari siku ke pergelengan tangan)...
  33. 99% ORANG YG MEMBACA DISINI MENCUBA MENGIRA PADA FAKTA NO. 11...
  34. 99% ORANG YG MEMBACA DISINI MENCUBA MENJILAT SIKU SENDIRI...
  35. 99% ORANG YG MEMBACA FAKTA NO 32 MENCUBA MENEMPEL TAPAK KAKI KE LENGAN...
P/S : fakta / auta sumbangan dari pakcik google...



Selasa, Mac 22, 2011

Tidur bogel lebih sihat???

TIDUR bukan sekadar rehat. Tapi lebih kepada proses pembaikan kepada seluruh anggota badan. Semasa proses pembaikan ini, seeloknya berikan kesempatan kepada tubuh utk bernafas dgn melepaskan pakaian dalam.

Tidak hanya merehatkan otot, ketika tidur tubuh mengalami proses pembaikan & detoksifikasi. Ianya juga memberi kesempatan kepada sistem kekebalan utk menghasilkan hormon2 imunisasi.

Bagi wanita, sebaiknya tidak mengenakan bra semasa tidur. Menggunakan bra terlalu lama, akan meningkatkan suhu sekitar payudara dan wanita yang memiliki kadar hormon prolaktin (hormon yg berfungsi merangsang kelenjar air susu) yg lebih tinggi. Kedua hal ini mempengaruhi pembentukan kanser payudara.

Bagi lelaki, seelok2nya pakai seluar dalam longgar atau tanpa berseluar langsung ketika tidur.

Sensitif tu hehehe....

Ia bertujuan untuk memberi kesempatan kepada buah zakar utk menurunkan suhunya utk menjaga kualiti tetap baik. Buah zakar tidak dpt berfungsi dgn baik kecuali suhunya lebih dingin dari bahagian tubuh yg lain. Suhu yg tinggi ( antara 36 - 67darjah C) menyebabkan sperma kurang produktif.

Disamping itu, tidur tanpa pakaian dlm, memungkinkan aliran udara yg lebih baik sehingga panas badan dapat dikurangkan.

p/s: korang sendiri pilih.. nak pakai ke x...



Lizzie Velasquez gadis terkurus didunia???

Lizzie, 21 dari Texas merupakan mahasiswi komunikasi. Berat badannya 25.4 kg dan hampir 0% lemak ditubuh. Dia harus makan setiap 15 minit untuk terus hidup. Pakar genetik tidak dapat mengenalpasti penyakit beliau.

Seorang pakar dari Dallas Amerika Syarikat, Professor Abimanyu Garg, percaya Lizzie menghadapi sindrom Neonatal Progeriod yg menyebabkan penuan awal dan kehilangan lemak dimuka serta badan.









Khamis, Mac 17, 2011

Lappy korang pompuan ker jantan???


... gamba ehsan dari pakcik google


Aku sebenarnya selama nie tak tahu plak lappy nie ade yang pompuan atau jantan... Itu pon secara kebetulan aku dapat info nie dari pakcik google.. Korang pon boleh check korang punya lappy yang selama nie korang belai dan sayang.. Mesti korang kagum punya... (berapa banyak KORANG laa...)

Korang boleh ler cuba try test langkah2 kat bawah nie...

1. Buka notepad ( "start" --> "all programs" --> "accessories" --> "notepad")

2. Masukan command ini: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

3. Save filenya as "iloveu.vbs" (*.vbs penting biar programnya jalan)

4. Lepas tu korang double klik kat fail yang korang savekan tu...

5. Dengarkan suara yang kluar kat speker lappy korang.

Amacam jadi tak..??

Korang punya pompuan ke jantan...??

p/s : akupunya pompuan....



Ahad, Mac 13, 2011

Lagenda AK-47???

.... AK-47

AK-47 adalah satu senjata buatan Russia yg terkenal pada abad ini. Ia begitu popular kerana mempunyai kadar ketahanan yg tinggi, simple dan harga yg cukup rendah berbanding dengan senjata dari barat.

Dengan harga serendah USD12.00 (black market), kanak2 di Afrika pon boleh memilikinya. Populariti AK-47 juga diabadikan ditempat2 berikut:


... logo negara Mozambic


... negara Zimbabwe


... Timor Leste


... tak ketinggalan pejuang Hamas


... Osama Laden pon suka


... sebuah lakaran bangunan pencakar langit di Russia


... monumen AK-47 di Semenanjung Sinai, Mesir


... Ak-47 bersalut emas milik Saddam Hussin


... di Afghanistan dijadikan sebagai kraftangan


... duit syiling perak di Russia


... replika gitar


... botol arak

Begitu ler kuatnya pengaruh AK-47...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...